Opat fungsi dasar ban motor

Opat fungsi dasar ban motor

12

1. Ngadukung beurat sareng beban awak mobil:

ngadukung beurat awak mobil, tanaga, koper, sareng sajabana, utamina ngagunakeun volume udara sareng tekanan dina ban pikeun ngadukung beurat sareng beban awak mobil, janten penting pisan ngajaga tekanan udara anu pas.

2 transmisi gaya nyetir sareng gaya ngerem:

supados mobilna maju atanapi liren, perlu ngalirkeun kakuatan mesin sareng marake ka permukaan jalan. Ieu utamina ngalangkungan gaya gesekan karét ban. Nalika wates ban ngaleuwihan wates mimiti marake atanapi pangereman darurat, gampang pikeun cicingeun sareng mobil naék mobil, anu bahaya pisan.

3 Ngarobih sareng ngajaga arah mobil:

dina kadali satria, mobil ngabelok atanapi tetep lempeng payun dina arah anu dipikahoyong. Fungsi ieu utamina dilaksanakeun ngalangkungan gesekan sareng élastisitas karét ban sareng kateguhan struktur ban. Sakali laju péngkolan ngaleuwihan wates ban, moal mungkin mindahkeun arah anu dipikahoyong, anu bahaya pisan. Kituna, punten perhatosan tunggang speed Mobil.

4. Betah pangaruhna tina jalan:

Ieu mangrupikeun pagelaran anu "nyetir kanyamanan", anu tiasa ngaleungitkeun bénjolan disababkeun ku permukaan jalan anu raheut. Fungsi ieu utamina ngalangkungan volume hawa sareng tekanan dina ban, élastisitas karét sareng élastisitas struktur ban. Kusabab kitu, tekanan ban henteu tiasa luhur teuing atanapi handap teuing. Punten jaga éta dina tekanan ban anu pas.


Pos waktos: Okt-21-2020